it´s too late to be late again

Články



Nokia N8 a navigace


Další prověření skvělého Symbianu a Nokia aplikací.

Konečně jsem měl možnost pořádně prověřit mapy a navigaci v mobilu. Cesta do Olomouce byla jednak dlouhá, a dále jsem tam nikdy nebyl. Dálnice byla v pohodě, cestu znám z rodinné výpravy do Tater, ale ranní příjezd do cíle byl docela zmatečný. Stěžejní strategická silnice byla uzavřena a naše osamělé auto na parkovišti uprostřed města vypadalo dost smutně. Navíc nebylo možné se v půl sedmé ráno kohokoli zeptat. 

Přišel čas Nokia navigace a té paní, co v ní hovoří. Její první rada byla využít cestu, která se opravovala a nebyla průjezdná. Poté, co jsem se rozhodl jet přesně z opačné strany s tím, že si nějak poradím, okamžitě se zastyděla a navrhla jinou alternativu. A správnou! Naprosto bezchybně nás dovedla na místo, které jsem zadal. Potom jsme si všimli, že bychom měli být jinde, což nebyla chyba navigace ale moje, neboť jsem zadal jinou ulici. Chybička se vloudí, co nadělám. Po novém zadání jsme během několika minut byli v jiné části města, samozřejmě na správném místě.

Bylo jasné, že výjezd z města bude opět závislý na navigaci. Ačkoli jsem vůbec nevěděl, kde se ocitám, po vzorném dodržování navigačních pokynů jsem byl na správném výjezdu, opět během několika minut.

Mapy i navigace, které Nokia nabízí, jsou opravdu spolehlivé. Běžně je používám pro pěší trasy, i když spíše jako hračku než nutnost. Jejich komplexní program, který je doplněn i o počasí a další pro mne nepotřebné prvky, je velmi rychlý a intuitivní. Protože jde o firemní produkt, lze očekávat, že jeho kvalita dále poroste. Jenom se bojím, aby přílišná závislost Nokie na Windows nevedla k tomu, že tento skvělý balík programů přestane pro Symbian inovovat. 

20-05-2012

Na Timovi
Ve světě