it´s too late to be late again

Články



Barevný říjen


Překolorovaný podzim, rychlá zima a první běh v dlouhých nohavicích.

Mám pocit, že letošní rok si poněkud po svém vyhodnotil jednotlivá období. Jaro mi připadalo jako rychlý přechod z mrazů do teplot mně nepříliš sympatických, podzim je pryč a vlastně ani pořádně nezačal. Ještě včera jsme našli na Rickovi klíště, zároveň přišla chladnější doba, kdy se mnou bude zase pravidelně běhat. Minulou sobotu jsem na Krudumu naměřil 20 stupňů a utíkal tam před inverzí. Při včerejším krosu tamtéž začal padat sníh.

Barevný podzim pod Krudumem

Tento běh považuji za nejtěžší z celého podzimu, osm drsnějších kilometrů v téměř půlkilometrovém převýšení a lesním terénu je vykládání karet. Taková osudová záležitost, něco jako tester odolnosti. A asi i lehkého vzdoru, až tento běh jednou vzdám, budu mít o čem přemýšlet. Sice se mi vydařil zatím nejlepší čas, ale při běhu dolů jsem dost fotil. Takže celkově pohodička. Běžel jsem na Krudum poprvé od přečtení knihy Born to run, několik pasáží jsem si na trase vybavil a opět smekám před skvělým dílkem. V každém případě takový běh do úvah o podzimu patří.

Podzim nebo zima?

Zamračené fotografie z mé Nokie jsou docela povedené, ten foťák fakt umí. Mobilní snímky z letních Tater jsou sice stále nepřekonané, ale letošní zabarvený říjen je jedinečný. Některé najdete na Flickru, jiné než mobilní tam ani nedávám.

Dneska se barevný podzim nečekaně proměnil v bílou monotónnost. V neděli je změna času, ta příjemnější. Jenom Rickovi budeme hůř vysvětlovat, že ve tmě jsou procházky trochu otravné. Tedy pro nás, on je v pohodě pořád.

27-10-2012

Na Timovi
Ve světě