it´s too late to be late again

Články



Tvůj stín


Každý chce i kus tvé duše, nejen tvou dlaň.

Poslední a tradičně skvělý román Jefferyho Deavera cílí do hudební branže a tolik diskutovaného stalkingu. Pronásledování hvězd je v dnešním online světě téměř běžnou záležitostí. A zpěvačka Kayleigh Towneová je typickým magnetem pro stalkery. Co se ale stane, když začnou umírat lidé?

Kniha patří do série s Kathryn Danceovou. Jak bývá zvykem, hlavní postavy z různých románů se setkávají, takže i zde se epizodně objeví Lincoln Rhyme a Amélie Sachsová. Zajímavý je vztah k minulé knize s hlavní hrdinkou, v osobní rovině jde o pokračování a evidentně přijdou další. Typický Deaverův přístup se ukazuje i v několika dílčích rozuzleních, která by sama o sobě mohla být koncem, přitom kladou nové otázky.

Jeffery Deaver jde s dobou a příběh tomu odpovídá. Dokonce dochází k zamyšlení nad trendem v hudebním průmyslu, kde je znatelný útlum tradičních nosičů a letí hlavně tvorba osobních playlistů.

Ale nejrevolučnější je dotažení hudebního tématu do posledního detailu. V závěru románu jsou uvedeny české překlady všech textů. Aby to nebylo málo, vznikla i nahrávka všech skladeb z knihy, které jsou volně k prodeji. Všechny písně nazpívala Treva Blomquist a otextoval Jeffery Deaver, mimochodem jde o skvělé album. Částečně si jej můžete poslechnout na iTunes nebo Amazon.com, kde jsou trialové pasáže k dispozici. Například při četbě knihy jde o parádní počinek.

27-01-2013

Na Timovi
Ve světě