it´s too late to be late again

Články



Nečekané připomenutí léta


Kouknu do mobilu a on tam zapomenutý článek.

Náhodou jsem objevil v mobilu krátký text, který se váže k loňskému létu a našim výšlapům po vrcholech Nízkých Tater. Jakkoli už článeček není aktuální, má pro mne své kouzlo. Pokud si vzpomínám, psal jsem jej při čekání na Léňu v Liptovském Mikuláši, kde jsem seděl s několika staříky v parku a naslouchal jejich strastem.

"…výborná byla cesta zpět. Vzhledem k tomu, s jakým despektem jsme se dívali na ranní lanovkáře, nemohli jsme se samozřejmě vracet jinak než pěšky. Jednak jsme se těšili na kapustňačku v restauraci na Lúkavě, a dále lanovka jela do Zahrádek, což je dost daleko od místa, kde bydlíme.
Sestup měl dva hodně rozdílné úseky. Ten první jsme již znali a byl vcelku pohodový. Bohužel v tom druhém jsme na radu hospodského z Lúkavy vyrazili po sjezdovce a brzy se ukázalo, že to nebyl v ten den nejlepší nápad. Sjezdovka v létě má se zimou společnou pouze svažitost, jinak se chová úplně jinak. Co krok, to další schod na ortopedické oddělení. A v dálce se ploužila lanovka, která začínala probouzet lehkou závist..."


Tady jsem skončil a na rozepsaný článek následujích deset měsíců zapomněl.

08-05-2013

Na Timovi
Ve světě