it´s too late to be late again

Články



Kde běhat v dešti?


Déšť nekončí a najít kousek schůdného terénu je stále obtížnější.

Prší už několik dnů a tradiční cyklostezka je v celém úseku u Lokte pod vodou. Bahnitá cesta z minulého týdne mi připadá jako dávná vzpomínka na nádherný terén. Včera jsme si opět dali menší výšlap do lesa nad Supí potok, ale ani tam běhat není moc dobrý nápad. Po cestě se valí voda a místa, kde potok kříží cestu, jsou hlavně o mokrých nohách.

Nad Supím potokem
Cesta nad Supím potokem

A tak po týdnu znovu vyrážím na trasu, kde jsem kdysi běhat začínal. Panelka nad Loktem je naštěstí nezničitelná. Vede až do Poříčí a má jednu velkou výhodu, o cyklistu tu nezakopneš ani v hezkém počasí. Na obou koncích jde totiž o nepříjemné stoupání. Je pravda, že cesta pamatuje opravdu hodně. Hlavně naše výběhy v době, kdy pohodlná cyklostezka u řeky neexistovala.

Zatopená cyklostezka
Zatopená cyklostezka z Lokte do Poříčí

Kopec okolo bývalého koupaliště je stále náročnější, ale těch pár stovek metrů za sucho v botách stojí. A v době extrémně hnusného počasí jde prakticky o jedinou možnost. Nejraději kombinuji panelku s cyklostezkou, ale teď si moc vybírat nemůžu.

Na panelce
Ani na panelech se nakonec vodě nevyhnete

Běh si docela užívám. Mám štěstí, že celou dobu neprší, i když pohled na proudy vody není příliš optimistický. Dobíhám zpátky do Lokte. Po dobrém pocitu z uběhnutých kilometrů následuje i nepříjemná bolest kotníků a kolen z tvrdého povrchu a přání, aby se Ohře co nejrychleji vrátila na své místo. I když je panel věčný, lesní stezky nenahradí.
>>>>>

02-06-2013

Na Timovi
Ve světě