it´s too late to be late again

Články



Do nitra společnosti Apple


Autor: Adam Lashinsky
Vydal: Computer Press, 2013

Do nitra společnosti Apple Co napsat o další knize plující na vlně společnosti Apple? Jako většina podobných publikací i tato má novinářský styl a obsahově se rovněž příliš neliší. Pohled do zákulisí firmy nejde moc do hloubky, což je pochopitelné. Společnost nemá potřebu ukazovat své nitro, takže jde tradičně o lehké klouzání po povrchu s občasným detailem. V něčem ale jiná je. Nevychází z rozhovorů se Stevem Jobsem, nýbrž čerpá z vyprávění jiných lidí spojených s Applem. Je zřejmé, že autor se tématu věnuje dlouhodobě a k jablečným technologiím má blízko.

Knih o této společnosti jsem četl více, takže se nemohu zbavit pocitu, že se některá témata opakují. Podobně jsem vnímal i tuto publikaci, i když napsaná je zajímavě. Nejvíce mne bavilo povídání o Timu Cookovi, který nyní Apple řídí. Z řádků je cítit jeho smysl pro systém, nevím, jestli jde o konzervativnější přístup než u jeho předchůdce, ale charismatický je Cook velmi.

Podtitul knihy zní Jak skutečně funguje nejobdivovanější firma světa. Její přidaná hodnota je v posunutí obsahu do období po Jobsově odchodu, takže si každý může vytvořit představu o tom, zda ve společnosti dochází k nějakým změnám. Nové produkty ale vznikají stále a rozhodně nejsou nijak pozadu.
>>>>>

08-06-2013

Na Timovi
Ve světě