it´s too late to be late again

Články



Mám nápad i obavy


Po semináři o přechodu z Moodle 1.9.x na verzi 2.5.x

Prvních několik hodin přechodového semináře ve mně vyvolalo prozatím spíše obavy ze změny. Nová verze je skvělá, intuitivní a hezká, ta původní zase silně zakořeněna. Zatím mám pocit, že administrátorsky bych asi přechod zvládl a grafický motiv se už taky rýsuje. Hlavní problém vidím spíše v sociální rovině. Jak přesvědčit všechny "moodlovsky" aktivní kolegyně a kolegy ve škole o potřebě nové verze? Chování je v některých modulech hodně odlišné a k tomu ten společný repozitář!

Logo Moodle
Stávající záhlaví našeho Moodle

Migrace téměř 300 kurzů do nového prostředí s sebou zákonitě přinese chyby, velký problém očekávám v absolutních adresách u odkazů. Na to navazuje logická komplikace v duchu: "Kdo to všechno opraví?". Jeden přechod jsem si už před několika lety prožil, pro administrátora nic příjemného, a to šlo o nevelký počet kurzů. Navíc v době, kdy se Moodle v Česku rozjížděl a chybovost byla doprovázena jistou mírou tolerance.

Proč se mi to honí hlavou? Přemýšlím i nad tím, že bude možná jednodušší vedle školního letitého Moodle rozběhnout paralelní LMS, který začne novými kurzy. Pro odpůrce změn se nic nezmění, inovátoři budou mít novou hračku. Čímž samozřejmě zkomplikuji život žákům, neboť začnou tápat více než obvykle.

Mám nápad a mám představu o obsahu i grafickém kabátku.
Aktualizované řešení: Moodle bude pouze jeden a upgrade provede někdo jiný!

05-12-2013

Na Timovi
Ve světě