it´s too late to be late again

Články



Bla, bla, bla


Autor: Dan Roam
Vydal: BizBooks, 2012

Bla, bla, bla Když autor Dan Roam napsal knihu Nápady na ubrousku, doslova zahýbal manažérskými technikami v oblasti komunikace a prezentace. Ukázal, jak jednoduše lze přednést jakoukoli myšlenku, pokud víme, co říkáme a komu to říkáme. S jídlem roste chuť, a tak vznikla další publikace Bla, bla, bla s podtitulem Co dělat, když slova nestačí. A kdybych ji měl představit jednou stručnou větou, tak asi: Kdo a co nám krade náš čas.

Je výborná, jinak ji ani uvést nelze. Přišla mi svým způsobem i vtipná, neboť jsem za řadou ukázek viděl docela dost porad, vystoupení a akcí "na efekt", se kterými jsem se v poslední době setkal. Kniha má svůj vývoj, od úvodního představení Blablametru, přes jednoduché modelování a návrat k Nápadům na ubrousku, až po verbální dovednosti založené na dobře a efektivně promyšlené vizualizaci.

Mně se nejvíce líbilo u Blablametru. Jednoduchá matice dostatečně názorně ukazuje, v čem je problém mnoha zbytečných slov. Představte si posloupnost Zajímám - Nudím - Oblbuji sám sebe - Oblbuji ostatní a je vám jasné, co kniha sleduje. Kromě toho, že učím, poměrně často prezentuji. Nemívám problém s obsahem, v neprozkoumaných vodách bych se neodvážil riskovat před ostatními. Ale pokud jde o formu, je stále co zlepšovat. Fakt, že vystoupení má systém, ještě nezaručuje úspěch. I o tom tato kniha je. Navíc v hezké vazbě a s mnoha ilustracemi, které se mohou hodit.
>>>>>

02-11-2014

Na Timovi
Ve světě