it´s too late to be late again

Články



Němčina za 24 dnů


Autorka: Jana Navrátilová
Vydal: Edika Brno, 2012 (Albatros Media)

Němćina za 24 dnů Dlouho jsem hledal nějakou učebnici němčiny, která mne trochu popožene. Nejsem sice úplný začátečník, ale dost let jsem tento jazyk úmyslně nahrazoval angličtinou, což vedlo k fatálnímu vyprázdnění mých školsky vydřených znalostí. Nedávné cesty do německy mluvících končin mne ale přesvědčily, že podrobné opakování má nejvyšší čas. A tak zahajuji svůj intezivní kurz pro samouky.

Přes řadu publikací v naší knihovně, které používá moje žena němčinářka, jsem nakonec sáhl po této knize, kterou vydalo nakladatelství Edika. Ne, že bych věřil těm 24 dnům, ale struktura publikace i jednotlivých lekcí je sestavena velmi promyšleně. Jde o běžná konverzační témata a hodně rozhovorů je doprovázeno zvukovou nahrávkou na přiloženém CD, ty už mám v iPodu. Gramatika patřila vždy k mým oblíbeným oblastem, takže jsem rád, že i tímto úskalím mne budou Karin s Markusem provázet. Svůj tajný cíl pro přelouskání celého kurzu už mám.

Podobné knihy se velmi obtížné posuzují, pohled na ně je opravdu subjektivní. Obsahově mezi nimi nebývá velký rozdíl, protože jsou určeny pro samostudium. Takže je třeba koukat spíše po formě. Mně tato docela vyhovuje. Ve 24 lekcích je totiž plná rozhovorů a cvičení, včetně klíče se správným řešením.
>>>>>

22-11-2014

Na Timovi
Ve světě