it´s too late to be late again

Články



Jak na video v iPodu


Je velikost displeje omezující pro tvorbu krátkého videa?

Aplikaci iMovie považuji za nejlepší z dílny Apple pro iOS, protože jsem k ní zatím v Androidu nenašel alternativu. Pro Windows Phone sice ano (skvělý Movie Creator), to už jde ale mimo mne. Stříhání krátkých filmů (do jedné minuty) mne docela baví a používám k tomu iPad. Vše je rychlé a pohodové, přesně podle představ Steva Jobse.

Velikost iPadu 2 je pro tvorbu videa i úpravy fotografií ideální, jedinou brzdou je zastaralý hardware. A tak si říkám, že zkusím něco jiného. Na výběr toho moc nemám, ale jedno zařízení zcela jistě ano. Vždy jsem tvrdil, že iPod touch je nejlepší kapesní přístroj, který vznikl. Nemá přímou konkurenci a díky výdrži ani v mobilech včetně iPhonu. Jak se ale bude stříhat video na displeji o velikosti 4"?

Překvapivě dobře. iPod má Retinu displej a je to znát. Videa jsou natočena outdoorovou kamerou Polaroid Cube+, do přehrávače se kopírují díky wi-fi direct. iMovie je opravdu geniální aplikace, jednoduchá a intuitivní. Jediné minus je v počtu doprovodných hudebních motivů, které jsou už trochu nudné. To se ale dá přežít, podobná videa mají pro mne význam hlavně obsahově díky autentičnosti, takže je technicky nijak zvlášť nepropracovávám.

Vlastní střih mi trvá asi 15 minut, protože nemám moc zdrojových objektů. Výsledek na mne působí lépe než u filmů z tabletu, což je zcela jistě ovlivněno kvalitnějším displejem a jeho rozlišením. Na celém procesu je nejlepší fakt, že nepotřebuji zapnout počítač. A výsledné video už stačí jen vyexportovat na YouTube.
Ukázka 1
Ukázka 2

08-05-2016

Na Timovi
Ve světě