it´s too late to be late again

Články



Skvělý kurz o projektovém řízení


Agilní projektové metody ve vzdělávacím procesu? Jednoznačně ano!

Vyjel jsem na kurz o projektech a alternativním způsobu jejich řízení, abych načerpal trochu teorie. Tento způsob mi je stále bližší, navíc mne baví jeho aplikování do výuky. Fakt to funguje! Jde o směr, který mne stále obohacuje ve vlastním vzdělávání, možná proto, že se z něj zatím nikdo nepokusil vytvářet nějakou novou reformu.

Kurz byl o agilním projektovém řízení a od začátku jsme jeli jako fretky! Skvělý lektor Ondřej Cingl efektivně a zcela profesionálně vedl celou skupinku tam, kam po celou dobu chtěl. Ačkoli jsme se jako účastníci znali několik minut, hned jsme začali tvořit. Ani nevadilo, že jsme byli každý z jiné branže, s projektovým řízením jsme měli nějaké zkušenosti všichni a diskuse byla díky tomu skvělá.

Iterativní životní cyklus

Rád přistupuji k řešení jinak než bývá běžné a agilní řízení mi k tomu dává velký prostor. Dlouho se nestalo, že by se do mne nějaké školení tak přesně trefilo. Už během kurzu jsem si vybavil několik situací (a vůbec ne jen v projektech), při kterých se agile přímo nabízí. Prakticky všichni účastníci jsme se profesně točili okolo IT, takže i neškolský pohled na tuto oblast byl pro mne cenný.

Jak je to s literaturou? Zatím jsem se dostával jen k článkům na webu nebo dílčím kapitolám některých knih. Teď už mám publikaci Agile Practice Guide, která stručně a cíleně provází celým procesem agilního řízení. Není zbytečně obsáhlá a zároveň nabízí mnoho zajímavých přístupů.

02-12-2017

Na Timovi
Ve světě