it´s too late to be late again

Články



Prosincové focení


Jak jeden z mála povedených dnů letošní zimy potěšil fotografa.

Je 26. prosince a sníh stále nikde. Ani mi to nevadí, aspoň se lépe běhá. To byl ale ranní příběh, teď je odpoledne a nečekaně se objevuje modrá prosluněná obloha. Ideální čas, abych vyrazil na výšlap do kopců a trochu fotil. Že tam neběžím? Mám za sebou dopolední běh u řeky a ten byl hodně povedený, pro dnešek rozhodně stačil.

Beru Ricka a vyrážíme do Dvorů, malé osady kousek nad Loktem. Lesní cesty jsou místy docela rozbité, lesáci se s tím nemažou a teploty nad nulou udržují bahno v měkkém stavu. Díky jedné zkratce jsme za chvíli nahoře a začínám fotit. Dneska to je hlavně o kontrastech a panoramatických záběrech.

Dvory u Lokte

Barvy na loukách působí spíše podzimně. Díky obloze vytvářejí výrazný barevný rozdíl a je na co se dívat. Nádhera! Dvory totiž leží těsně pod mírným kopcem, vlastně spíše v něm. Fotit můžete ve všech směrech a díky HDR dokonce i proti slunci. Z nejvyššího vrcholu je nádherný pohled na rozhlednu Krudum, z jiného kopce zase na Krušné hory.

Dvory u Lokte

Teplota je těsně pod nulou, což se projevuje lehkou námrazou na větvích a trávě. Vidět podobné úkazy v odpoledních hodinách je nečekané, jde spíše o hru namrzlé ranní mlhy. Chvílemi máte pocit, že se tady zastavil čas. Možná i proto, že po celou dobu nikoho nepotkávám.

Fotím střídavě mobilem a iPodem a ze snímků mám velkou radost. Dlouhé stíny elektrických stožárů se výrazně podepisují na výsledném obrazu a Rick předvádí svoji fotogeničnost. Díky slunečnímu svitu těsně nad obzorem vznikají obrazy, které v létě nemáte šanci vidět. (Několik fotografií můžete vidět v odkazu pod článkem.)
>>>>>

26-12-2017

Na Timovi
Ve světě