it´s too late to be late again

Články



Běh na Lysý vrch


Místo, kde je svět stále v pořádku.

Je dopoledne, jsme v lockdownu a je krátce po solidním dešti. Slunce už prosvítá mezi mraky a vlastně jediná nepříjemnost je silný vítr, bez kterého bych se v šestistupňové teplotě obešel. Cíl ale neměním, dneska na Lysý vrch určitě vyběhnu! Vzdálenost na vrchol je přes 4 km, ale to je v našem okolí docela normální. Fakt se nahoru těším!

Lysý vrch jsem zaregistroval na podzim, protože jsem doplňoval web Outdoor Loket o nové trasy. Vlastně jsem zatím neměl možnost na něj vyběhnout, i když jsem si v zimě nahoru několikrát vyšlápl. Mám dvě možnosti jak běžet. Buď dva kopce, mezi nimiž si odpočinu na kilometrové vrstevnici, nebo poběžím jeden dlouhý stoupák s dobrým počátečním rozklusáním.

Lysý vrch

Vybírám první trasu, protože na ní pravděpodobně nikoho nepotkám. Opravdu hodně fouká a v lese samozřejmě prší i po dešti. Běží se mi hodně dobře a v prvním kopci oťukávám svůj nejlepší čas na Stravě. Na úpatí druhého stoupání málem kloužu po bahně a dál mne už čeká poslední kilometr nepříjemným terénem pořád do kopce a bez šance udržet alespoň trochu dýchací rytmus.

Konečně jsem nahoře. Místo je opravdu famózní, vrchol dneska sice moc příležitostí pro vydechnutí nenabízí (studený vítr zrychluje), ale umím si to představit v květnu. Obloha se už protrhala a mraky naproti kreslí scény jako nad snovými aljašskými hřebeny. Několik fotek a běžím zpátky. Stejná trasa není díky bahnu o moc rychlejší, ale aspoň se mi zklidňuje tep.

Je to fajn cross, víc se asi nepsat nedá.
>>>>>

28-03-2021

Na Timovi
Ve světě