it´s too late to be late again

Články



Na koloběžce v lese


Konečně pořádný cross!

Je po deštivých dnech a já se nakonec rozhoduji vyjet na koloběžce ve směru ke kostelu sv. Mikuláše. Téměř 7 km do kopce po měkké rozmočené lesní cestě je hezká výzva. Navíc v očekávání dalšího deště. Beru malou kolobrndu Kikcbike a vyrážím. Nemá smysl psát o rychlosti, která se sice přibližuje mým nejlepším běhům nahoru, ale i tak to není žádná sláva. Vím, že místy půjdu, ale u koloběhu je to vlastně jedno.

Krátká zastávka u běžecké mohyly, která překvapivě odolává řádění lesáků. Kousek nad ní končí pohodlnější část cesty a začíná pravý koloběžkový cross, k tomu se asi kilometr před Mikulášem spouští déšť. Opět se mne dotýká mystika místa, stačí jeden pohled na oltář a dopadá na mne kamenný chlad. Několik fotek a vyrážím zpátky.

Nedaleko Krudumu

Cesta, kterou jsem chtěl jet původně, je díky těžbě dřeva nepoužitelná, proto se vracím stejnou trasou. V jednom místě ale vjíždím do lesa, abych se kolmicí dostal k silnici v Nadlesí. Bahno, kořeny, občas kámen, koloběžku spíše nosím, je to rychlejší než ji vést. V nejhorším místě se proti mně objevuje cyklista a překvapeně se zdravíme. Jeden by tu druhého rozhodně nečekal. Zatímco já jdu s kolobrndou na rameni, on se boří do bahna a nakonec stejně zastavuje.

Na asfaltové cestě to konečně rozjíždím. Je to odměna za předchozí námahu a 1,5 km dlouhý sjezd si opravdu užívám. Ve Dvorech to beru přes louku, kde se mne elektrocyklistka ptá, jestli mám elektrokoloběžku, když to tak jede. Což nemám a vlastním pohonem pokračuji po louce do mírného kopce.

Lesní stoupání

Poslední klesání do Lokte se ve dvou místech sjet opravdu nedá, na to nemám. Takže střídavě jdu nebo jedu s rukou na brzdě a za chvíli jsem dole. Dojíždím domů s pocitem, že jsem si dnešní koloběžku opravdu užil. 16 km v terénu a slušném převýšení je nakonec příjemná odměna, protože jsem se ke kostelu sv. Mikuláše letos dostal poprvé. A už teď vím, že rozhodně ne naposled.

Celou trasu znám hodně dobře. Běhy do těchto míst už dávno nepočítám, ale na koloběžce to je jiné. Především proto, že nejsem nijak unaven. Po běhání bych měl několik dní pauzu, kdežto druhý den plánuji další výjezd. A taky mi dochází, že jsem zatím pokaždé jel po této trase dolů do Lokte. Teď poprvé nahoru.
>>>>>

02-07-2021

Na Timovi
Ve světě