it´s too late to be late again

Články



Je blog generační záležitost?


Zamyšlení.

Našel jsem si chvilku a pročetl několik desítek příspěvků na svém starším epizodním blogu Timův notes. Zpětně si uvědomuji, že mne opravdu bavil. Uzavřel jsem jej před šesti lety s pocitem, že se mi začíná prolínat s Chytrákem Timem. Cíl byl totiž od začátku jasný, průnik obou blogů by měl být prázdný. Což se mi občas nedařilo. I tak jsem do něj za dva roky vložil přes sto krátkých příspěvků.

Nejvíce mne dostal text k Rickovým desátým narozeninám. Psal se únor 2015 a nikdo z nás si nepřipouštěl, že každá cesta se jednou uzavře. A když si poté čtete další starší příspěvky, uvědomujete si, jak moc tehdy byly či nebyly některé chvíle pro vás důležité.

A tak si říkám, proč mne neláká psát někam na Facebook a místo toho si pro publikování udržuji a občas také aktualizuji Chytráka Tima? Možná proto, že patřím ke generaci, která více přemýšlí nad riziky a chce mít kontrolu nejen nad obsahem, ale také nad formou a právem k textům. Twitter a Instagram beru jen jako hru a určitě se bez nich obejdu. Ale vlastní blogování se stalo rituální závislostí a Chytrák Tim je venku už 17 let. Z toho vlaku se špatně vystupuje.

BTW: Taky mi došlo, že Timův notes možná není navždy uzavřená záležitost…

22-08-2021

Na Timovi
Ve světě