it´s too late to be late again

Články



Terminus


"Jsme všichni jen stíny z lesa, stíny, co překročily řeku."

Je rok 1997 a brutální vyvraždění téměř celé rodiny. Agentka Shannon Mossová se pouští do pátrání po něčem, co se zdá neřešitelné. A tak přichází jiný scénář - cestování do Hlubokého času. To je možné jen do budoucnosti, minulost je závislá na časoprostorových uzlech a prakticky uzavřená. Zatímco ve skutečném času uběhne několik minut, cesta do dalšího období a zpět vede ke stárnutí. Pouze vizuálním, nikoli mentálním.

Příběh je plný zvratů, cestování nebo vražd a pořád uniká hlavní pointa. Postupně se začíná objevovat podivná nit, která mění dobro ve zlo a naopak. Terminus se blíží… S každou další stránkou se objevuje nová zmatečnost a díky tomu je kniha neodhadnutelná.

Přítomnost je jen jedna, ale když vycestujete několikrát do budoucnosti vzdálené dvě dekády, pokaždé jste v jiném světě. Tato paralelnost vede jednak k nejistotě, jednak k naději. Víra ve vlastní existenci vede k omylu, který je dán důkazem jiných. Vidíme jen sami sebe a bouříme se sami proti sobě. Hluboký vesmír se začíná nebezpečně projevovat blízko Země a jediná šance je v černé díře. Protože zánik lidstva se zdá neodvratný.

Skvělý příběh propojuje sci-fi a detektivku takovým způsobem, že se ani několik stran před koncem neodvážíte odhadnout, jak dopadne. Vracíte se na začátek…

Terminus

07-05-2023

Na Timovi
Ve světě