it´s too late to be late again

Články



Garmin (Forerunner 55)


Hodinky, které vás ovlivní.

Pro běžce asi nejlepší alternativa. Hodinky Garmin jsou tak výrazně sportovně zaměřené, že se mi do nich jít moc nechtělo. Pořád mám v hlavě běh s kamarádem, kterému najednou hodinky píply a on musel zrychlit, protože tak si to žádal jeho tréninkový plán. Ne, tohle opravdu nechci, řekl jsem si tehdy a přestal Garmin řešit.

Jenže všechno je otázka volby a nějaké honění se za pravidelností tréninků nebo za odznáčky mne vlastně nemusí zajímat. Hodinky mi sice obojí nabízejí, ale no a co, že? A tak jsem definitivně opustil sportovní Fitbit a zvolil ještě sportovnější Garmin. Konkrétně Forerunner 55. Vlastně rozhodla cena, v akci jsem je koupil za necelé tři tisíce.

Jsou relativně malé, lehké a plastové. Nečekal jsem žádné vylepšené sklíčko, ale ani po měsíci nošení nemám žádný škrábanec. Pásek je silikonový a velmi příjemný. Výdrž baterie asi dva týdny, což je velká změna. Logika ovládání pomocí tlačítek je snadno pochopitelná a údajně pro všechny Garminy stejná. Mají GPS, ale připojování není tak rychlé, jako v mobilu. Vibrace jsou velmi slabé a když pustím časovač, ukončení mi uniká.

Hodinky Garmin jsou fenomén, což je dáno zaměřením na jednu produktovou oblast. Fenix a Epix asi nemají konkurenci, což se odráží i v ceně. Jenže takové zařízení nemáte jen na sport, ale na celodenní nošení a sledování včetně spánku. Design mne nijak neohromuje, ale funkce jsou excelentní a mobilní aplikace taky. Chci je používat jen na běhání a koloběžku, popř. zajímavější výšlapy. Jsem zvědav, co v mém způsobu používání vydrží.

Garmin Forerunner 55

30-07-2023

Na Timovi
Ve světě