it´s too late to be late again

Články



Apple Pencil baví


Vyplatí se? Mně ano.

Mám iPad hodně v oblibě, v podstatě tablety obecně. Poprvé jsem si ho koupil před jedenácti lety a dnes mám třetí verzi. Zatímco první iPad 2 jsem používal asi pět let, druhý ve verzi 2017 dalších šest. Vlastně ho beru do ruky denně i nyní, když si čtu zprávy při ranním čaji. Bohužel má jediný nedostatek, nefunguje na něm Apple Pencil. Ten nastoupil až s dalším modelem o rok později.

Pořídil jsem si tedy nejnovější iPad 10. Jednak mne lákal tím, že vyvolal hodně kontroverzních diskusí a polemik, a dále jsem chtěl větší paměť za pořád ještě snesitelnou cenu. Znamená to, že na něm funguje jen Apple Pencil 1. generace, který se nedobíjí bezdrátově. A samozřejmě s komplikací, že iPad nemá lightning, ale USB-C. Je to problém?

Apple Pencil

Půl roku jsem používal starší již dost unavené pero, než jsem se rozhodl pořídit si nové. Právě kvůli komplikovanému dobíjení jsem si to chtěl pořádně vyzkoušet. Nakonec to není nic hrozného. Kabel s redukcí potřebuji jen na první spárování. Dál jej dobíjím přímo z iPhonu, který mám u sebe pořád.

Dva tablety se docela dobře doplňují, ani jsem to nečekal. Starší a menší je pro konzumaci a občasné psaní, hlavně je lehčí. V podstatě je na dožití, což u iPadů znamená na hodně dlouho. Nový větší se hodí spíše na práci, tvorbu videí nebo úpravy fotek. A samozřejmě taky psaní. V kombinaci s perem jde o skvělé zařízení.

03-09-2023

Na Timovi
Ve světě