it´s too late to be late again

Články



Zoner PhotoStudio 10


Několik slov o povedeném software a publikaci, která jej výborně doplňuje.

Tak to je opravdu paráda. Zoner PS se prakticky každý rok umisťuje na předních místech v hodnocení softwarových produktů, ale verze ZPS 10 je opravdu velmi vyspělý program. Dostatečně rychlý, umožňující nejen základní úpravy, ale i využití efektů a doplňků tak dalece, že téměř není třeba sahat do jiných programů. Díky tomu, že jde o český software, není v používání prakticky žádná překážka. Intuitivnost, přehlednost i nastavení si zasluhují ocenění, práci v ZPS pochopí velmi rychle i začátečník. Hromadné úpravy fotografií jsou silným nástrojem, který využívám hlavně pro změnu rozměrů a podepisování. Také kombinace křivek a barevných úprav jako nadstavby úrovní je opravdu lahůdka.
Cena se už blíží jiným produktům (přes 2000 Kč podle prodejce), což je dost vzhledem k tomu, že existuje řada velmi dobrých freeware fotoeditorů. Ale hodnota v programu opravdu je, navíc jde o cenu za verzi Professional. Home, XPress nebo Classic jsou výrazně levnější.

Publikace k ZPS 10
Zoner PhotoStudio 10 K programu se vyplatí i pěkně zpracovaná publikace Zoner PhotoStudio 10, která navazuje na bývalé úspěšné knihy o ZPS. Tento titul jde zase trochu dál, zabývá se i úpravami fotografií, jejich archivací, převodem formátů a dalšími činnostmi. Rozsah není malý, na více než 270 stranách jsou, kromě popisu funkcí, barevné ukázky nebo různé vychytávky. Zkušený uživatel by asi příliš překvapen nebyl, ale začátečníka nebo občasného editora fotografií může provést mnoha úskalími. Určitě šetří čas, navíc se dobře čte.
Tradičním vydavatelem je zkušený Zoner Press, cena 300 Kč je standardní vzhledem k oblasti, kterou publikace sleduje.
>>>>>

15-02-2008

Na Timovi
Ve světě