it´s too late to be late again

Články



266 tipů a triků pro MS Visual Studio


Autorka: Sara Ford
Vydal: Computer Press, 2009

266 tipů a triků pro MS Visual Studio Kniha je již dva roky na trhu, takže se opírá o prostředí Visual Studio ve verzi 2005 a 2008. Dnes je k dispozici VS 2010, což nijak nevadí, protože uvedené metody by měly bez problémů fungovat i zde. Nejdříve k vlastní platformě. Microsoft Visual Studio tvoří komplexní programovací balík, který obsahuje specifická prostředí, nejznámější asi C# a Visual Basic. Velké množství nástrojů umožňuje tvorbu v mnoha směrech, od jednoduchých aplikací až po databázové komplexy ve vazbě na weby. To si bohužel nese jednu nepříjemnou vlastnost, a to nepříliš intuitivní vstup pro začátečníky. Je jedno, který jazyk si vyberete pro své experimentování, vždy spouštíte poměrně robustní aplikaci, která obsahuje hodně objektových nástrojů.

Autorka této publikace nabízí systematizaci práce v podobě více než dvou stovek jednoduchých návodů. Z tohoto pohledu jde pouze o dovednosti, které s vlastním programováním nemají příliš společného. Nečekejte tudíž žádné prográmky ani skripty, neboť ty cílem nejsou. Ale pokud to myslíte s využíváním Visual Studia vážně, kniha se vám bude hodit, protože uvedené triky jsou velmi praktické.

Jak je to s dostupností? Microsoft Visual Studio je v placené verzi (poměrně drahé) nebo zdarma pod názvem VS Express. Pro programování tak nabízí poměrně kompaktní prostředí, které umožňuje přenos návyků z jednoho jazyka pro jiný. Já mám zkušenost s jeho využitím pro Visual Basic a žádnou z uvedených rad v publikaci jsem nikdy nepoužil. Důvod je prostý, protože jsem je neznal. Dokonce ani teď nemám potřebu svůj přístup měnit. Kdybych ale do tohoto prostředí vstupoval nově, asi bych neváhal práci si od začátku zjednodušit. Potud má kniha opravdu slušnou přidanou hodnotu.
>>>>>

25-08-2011

Na Timovi
Ve světě