it´s too late to be late again

Články



Zkušenost se Sports Trackerem


Mobilní sportovní aplikace, která mne opravdu baví.

Poprvé jsem začal používat Sports Tracker na mobilu Nokia 5800 asi před rokem, protože výrobce nabízel GPS navigaci offline bez nutnosti být připojen k Internetu. Dnes jde o program, který se stal běžným pro jakékoli outdoorové aktivity. Přestože nabízí využití v mnoha sportech, mne zajímá hlavně běh.

O co vlastně jde? V případě, že máte mobil s GPS, můžete si aplikaci nainstałovat zdarma z obchodu používaného systému. Pro Symbian jde o nejstarší verzi, která umožňuje změřená data ukládat do paměti telefonu, zobrazovat je a odesílat na stejnojmennou sociální síť. Dnes existuje program i pro iOS a Android (u Windows Phone nevím) a je mnohem propracovanějśí než u Symbianu. Poskytuje totiž i možnost připojit se na internetovou aplikaci a prezentovat například aktivity jiných lidí ve vašem okolí. Mám Sports Tracker naintalován i na stařičkém iPodu Touch a také v omezených podmínkách zastaralého systému (pouze s wi-fi, bez GPS) funguje hezky pro zobrazení výsledků.

Perfektní je celá sociální síť. Pod adresou www.sports-tracker.com běží graficky propracovaná aplikace, které umožňuje zdarma evidovat všechny vaše sportovní aktivity, které odesíláte z mobilní verze. Jediný problém je v technickém zpracování, neboť je naprogramována ve Flashi a v některých tabletových prohlížečích nefunguje. Taky je trochu línější, ale to je daň za hezkou grafiku a celý servis. Prostředí je v anglickém jazyku, je ale dostatečně intuitivní. Takže se stačí zaregistrovat a vyrazit do kopců.

Pro mne získal cross díky Sports Trackeru novou motivaci. Běhám docela dlouho a někdy se zkrátka nechce. Nyní mám chuť podrobně zmapovat všechny známé trasy v okolí Lokte a ve Slavkovském lese a vybíhám docela často (Outdoor Loket). Navíc si občas dám pořádný výšlap, takže program má velké využití. Hodně často mobilem fotím (Nokia N8), na síť je možné posílat i snímky z cest. Ty jsou ostatně zajímavější než naběhané kilometry, lze totiž přes ně navštěvovat zajímavá místa po celém světě. Jedinou skvrnou na aplikaci je mírné zkreslení vzdálenosti. V rozpětí dvou dnů na trase okolo 4 km je odchylka až 300 metrů. A na starším mobilu byly zmapované trasy o pár stovek metrů delší. Ale s tím se lze vyrovnat pomocí map.

28-07-2012

Na Timovi
Ve světě