it´s too late to be late again

Články



Na začátku školního roku


Proč mám občas pocit jízdy po kruhovém objezdu bez možnosti odbočení?

Jako každý rok v září i letos byl začátek školního roku plný očekávání. Z rozvrhu, nových překvapení, staronových kolegů a žáků. Tentokrát mám pocit, že loňský rok přešel plynule do letošního téměř spojitě. Některé změny mne ale zasáhly nemilosrdně.

Poprvé budu učit podle ŠVP. Což znamená stihnout ve fyzice bývalý první ročník a kousek druhého. Vzhledem k tomu, že jsem ji tři roky neučil, docela se těším. Ostatně prožít si celý rok s mechanikou a molekulovou fyzikou je téměř poezie přírodních věd.

Poměrně zásadně vstupujeme do další etapy v projektech ESF a DVPP. Jde o hodně složitou záležitost, jejíž obtížnost bohužel někteří nechápou. Je to samozřejmě otázka priorit. V jiném projektu nás čeká závěrečné období, které je nejvíce rizikové. Pracovat tři roky pod šikanou výkazů práce a s obavou, co je zase vyplněno špatně, je docela stresující, nějak jsem si už ale zvykl. Navíc rozjíždíme šablony, to je ale naštěstí příběh někoho jiného.

Také se spustí nový web školy. Tentokrát bez mého přičinění, což je dobře, chce to odstup. Ten stávající přežil krásných šest let bez problémů a i přes tehdejší polemiku některých mi ukázal, že jsem tenkrát zvolil správnou cestu. (Je pravda, že o webech se se mnou špatně diskutuje.)

Poprvé po mnoha letech vstupuji do školy bez Páji, která míří do akademických sfér. To je pro mne velká změna, tradiční školní čtvrthodinka při cestě ze školy mi po tolika letech bude scházet.

BTW: Je pár věcí, které hned v úvodu letošního školního roku přehodnocuji. V každém případě mi nevolejte ve středu dopoledne, to mám dozor na chodbě.

04-09-2012

Na Timovi
Ve světě