it´s too late to be late again

Články



Cvičebnice mikroekonomie


Autorka: Irena Paličková
Vydal: BizBooks, 2012

Cvičebnice mikroekonomie Nepříliš rozsáhlá publikace má velmi srozumitelnou strukturu, která se musí líbit všem studujícím. Je rozčleněna do 13 kapitol, přičemž každá z nich představuje určité téma z oblasti mikroekonomie. Začíná základními pojmy a jejich definováním a pokračuje přes problematiku firem až po otázky trhu. I když působí stručně, ve skutečnosti má slušný plošný záběr.
Studentům je kniha předkládána jako praktická cvičebnice, která předpokládá, že čtenář o obsahu již něco ví. Struktura všech kapitol je velmi podobná, což umožňuje nekomplikovaný přístup k pojmům i úlohám. V každém tématu najdete definice odborných termínů, které jsou stručné a snadno zapamatovatelné. Druhá část jednotlivých kapitol obsahuje otázky a úlohy ve formě testů, u nichž je uvedeno i řešení.

Velkou přidanou hodnotu tvoří grafy, především díky funkčnímu pojetí. Je jich v publikaci poměrně hodně a úlohy se týkají buď jejich rozboru, nebo tvorby. Autorka působí na ekonomické fakultě a je zřejmé, že umí posoudit potřeby studujících. Proto se také podařilo sestavit knihu tak, aby byla stručná a zároveň obsahově přínosná. Pro studenty ekonomických škol se publikace hodí do vlaku nebo do autobusu například jako rychlé opakování před zkouškou.
>>>>>

07-10-2012

Na Timovi
Ve světě