it´s too late to be late again

Články



Šíleně jednoduché


Autor: Ken Segall
Vydal: BizBooks, 2013

Šíleně jednoduché Skoro to vypadá na posedlost Applem, ale není tomu tak. Jenom je pravda, že jablečný výkop má neuvěřitelný směr na branku, což se odráží i v literatuře. Pohled na technický svět přes byznys má své kouzlo a vlastně i tento styl vystihuje Jobsův přístup. Publikace ze světa Apple totiž nebývají o hardware nebo software, který firma produkuje, ale o tom, co znamenají pro uživatele. Když jsem porovnával fotoaparát u Nokie N8 a iPodu Touch, u technologie iSight jsem se nedopátral žádných konkrétních technických údajů. Pouze informace o tom, co přístroj umí a jak je skvělý.

Tento přístup se asi logicky promítá do všech Applem orientovaných cest. Autor knihy pracuje v marketingové společnosti se zaměřením na propagaci. Jde o pohled člověka, který kouká na aktivity Applu z vnějšku, ale zároveň měl možnost poznat zákulisí firmy. V jeho názorech se projevuje osobní zkušenost z mnoha rozhovorů se Stevem Jobsem, kdy šlo o obchodní záležitosti i o neformální setkání.

Úvod knihy mne trochu nudil, ale to brzy přešlo, protože se čte velmi dobře. Takže na závěr ještě dva inspirativní citáty: "Miřte vysoko, ale realisticky" a "Buďte neustále v pohybu". Já myslím, že říkají hodně.
>>>>>

05-05-2013

Na Timovi
Ve světě