it´s too late to be late again

Články



Alpské výšlapy (2)


Pokračování našich turistických výšlapů v Ötztalských Alpách.

Třetí den přejíždíme do údolí Pitztal na lanovku, která nás vyváží na hřeben. Krátký výšlap na vrchol Sechszeigeru (2350 m) je malý předkrm, neboť posléze vyrážíme na Hochzeiger, který má krásných 2560 metrů. Máme jej stále před očima, výstup těsně pod vrchol je docela pohodlný. Tady se terén hodně mění, poslední stovky metrů jsou hlavně o kamenech a místy i šplhání s pomocí rukou. Jsme nahoře a užíváme se neuvěřitelné výhledy po okolních vrcholcích.

Pohled na Sechszeiger

Místy se osvěžujeme špinavým sněhem, jde hlavně o pocit, že se na konci července můžeme koulovat. Na vrcholu Hochzeigeru je veliký kříž, hora působí docela impozantně. Fotím jako o závod ve strachu, že takové záběry se dlouho nevydaří. Hlavně je skvělé, že sem nevede lanovka, člověk musí opravdu po svých.

Hochzeiger

Cestu zpět volíme jinudy, což se mi vrací v podobě vybraných slov a hlášek, kterými Léňa nešetří. Vcelku ji chápu, příkré klouzání po kamenech není pro sestup ideální. Míjíme stádečko krav s pravým tyrolským pasákem a dorážíme ke spodní lanovce. Nakonec jsme dole a vrací se pohoda, protože díky výbornému počasí jsme si hřebenovku fakt vychutnali.
Hochzeiger (video)

12-10-2013

Na Timovi
Ve světě