it´s too late to be late again

Články



Kurz VOKS


Výměnný obrázkový komunikační systém, speciální pedagogové a neverbální komunikace.

V posledních červnových dnech proběhl kurz VOKS (Výměnný obrázkový komunikační systém), který učí nové metody komunikace s dětmi s autismem a dalším kombinovaným postižením. Kurz zrealizovalo Krajské vzdělávací centrum, které je součástí Gymnázia Sokolov, ve spolupráci s Národním ústavem pro vzdělávání Praha. Tato organizace dvoudenní kurz garantovala po obsahové stránce a v lektorském obsazení. Jde o velmi žádanou akci, kterou se podařilo do Karlovarského kraje v závěru školního roku přivézt.

Účastníci (24) byli převážně ze Speciálních pedagogických center v Karlovarském kraji, a dále ze škol, ve kterých se vzdělávají děti s uvedeným postižením. Praktický nácvik byl zaměřen na komunikační dovednosti a celý kurz časově rozvrhnut tak, aby získané kompetence byly aplikovatelné následující školní rok hned od začátku.

Vysoká odbornost tří lektorek s bohatou praxí byla podpořena velmi kvalitními pracovními materiály, které všichni dostali, a dále videoukázkami reálných situací ze vzdělávacích aktivit. Jde o práci, která vyžaduje velkou trpělivost a dlouhodobé sledování pomalých pokroků. Veškerá pedagogická činnost je individuální a jakékoli dovednosti se velmi obtížně zobecňují.

BTW: Velké poděkování patŕí také Karlovarskému inspektorátu České školní inspekce za poskytnutí zázemí při realizaci kurzu.
>>>>>

24-06-2014

Na Timovi
Ve světě