it´s too late to be late again

Články



Záhadné zmizení


Jevy prý mají příčinu. Jistě, ale jakou?

Je nedělní večer a jsem rád, že všechno dobře dopadlo. Přesto se nemůžu zbavit vzpomínky na dnešní odpoledne, kdy se na několik minut záhadně ztratil náš borderák Rick. Při výšlapu na blízký Šibeniční vrch stačilo málo a najednou nebyl. Zmizel záhadně a během několika vteřin, což ponurost tohoto místa ještě více zatemnělo.

Šibeniční vrch

Volám, hledám, sbíhám do civilizace pod kopec, Rick nikde. V prudkém větru vybíhám opět na vrchol, stále volám, ale marně. Nikdy se nám nic podobného nepřihodilo, a tak začínám toto podivné místo vnímat jako minulost, která si právě říká o svoji daň. Pozůstatek šibenice v podobě železného trnu vraženého do skály by jistě mohl vyprávět. Obíhám vrch a najednou je Rick přede mnou. Nikam se neztratil, jen se nenápadně ocitl na místě, kde mne nenapadlo hledat a s důvěřivostí sobě vlastní na mne čeká. Ví, že přijdu, že bych ho tu nikdy nenechal.

Mám ale ještě jedno vysvětlení. Vybavuji si film z mého dětství Odysseus a hvězdy a je mi jasné, že příčina náhlého zmizení může být mimo veškerou logiku. Vždyť i ten dnešní prudký vichr nebývá v našich končinách běžný.

18-01-2015

Na Timovi
Ve světě