it´s too late to be late again

Články



Provokující kopec


Od Svatošských skal do Lokte vedou různé cesty. Chceš je znát všechny.

Není v okolí moc tras, které ti odolávají, ať z důvodu náročnosti nebo že ses na ně zatím nedostal. Jedna mnoho let nezdolaná je ve směru od Svatošských skal do Lokte přes farmu Hory. Zejména v kombinaci s prvním úsekem z Lokte jde o okruh, který při 16 kilometrech dokáže prověřit tvoji připravenost.

Vzdálenost, která by tě normálně čekala, je sice na první pohled pohodová, přesto ale vyvolává respekt. Jde o pouhých 8 kilometrů. Jejich význam ovšem roste s převýšením celé trasy. Když vybíháš od houpacího mostu, na rozcestí po půlkilometru se vydáváš do obávaného dlouhého stoupání vpravo. Po několika stovkách metrů dobíháš fotografa, kterého jsi míjel asi před dvaceti minutami na cyklostezce. Kouká na tebe poněkud nevěřícně, asi čeká, že to vzdáš. I to je důvod, proč si dál držíš sice nevelké, ale pravidelné tempo.

Přes farmu Hory

Po vyběhnutí na rovnější úsek lehce vyklusáváš, jenže po chvíli dobíháš ke stoupání, které je opravdu brutální. Cesta je sice vylitá betonem, to ale je pomoc pro auta lesníků, rozhodně ne pro běžce. Dokonce si vzpomínáš, že přesně v tomto úseku jsi před více než patnácti lety postavil svůj bike na zadní kolo. Kopec dáváš, velkou motivací je skutečnost, že ses dostal k místu, ke kterému jsi nedávno doběhl z opačné strany. Jenom jsi tenkrát nevěděl, kudy dál.

Za chvíli jsi na farmě Hory, odkud ti zbývá seběh k vodáckému tábořišti a tříkilometrový návrat domů. I přes nepříjemné křeče v lýtkách z dlouhého klesání jsi rád, že ses k této trase odhodlal. Chyběla ti totiž do sbírky.
>>>>>

25-01-2015

Na Timovi
Ve světě