it´s too late to be late again

Články



Jak se vaří v Hell´s Kitchen


Pekelná kuchyně má svá tajemství a lidé jsou tu tak trochu jiní…

Pekelná kuchyně Poslední román J. D., který jsem přečetl, je o pekelné čtvrti v New Yorku, kde se objevují záhadné požáry některých domů. Policie si překvapivě celou situaci i pravděpodobného pachatele zmapuje poměrně rychle a vypadá to, že případ je vyřešen. Až do doby, než se objeví další požár. Pachatelka je ve vazbě, co s tím? Řešení je jednoduché – na práci si někoho najala a ten pokračuje dál.

Filmař John Pellam, který se do případu zamotá, dostává pořádně zabrat od policie i podsvětí. Strážcům zákona neustále komplikuje situaci tím, že jejich podezření zpochybňuje, jiní ho dusí, protože se bojí, co odhalí.

Nakonec se případ vyřeší, pachatelka je osvobozena a všechno se vrací k normálu. Ale to by bylo na J.D. trochu málo. A proto závěr románu všechno překlopí do jiné roviny, takové, kterou nikdo nečeká.

Kniha se čte příjemně, ale podle mne to je tak trochu Deaverova druhá liga. Kvality Sběratele, Kamenné opice, Modré sféry nebo Dívčího hrobu rozhodně nedosahuje, osobně ji beru jako doplnění chybějícího článku ve své sbírce.

13-06-2006

Na Timovi
Ve světě