it´s too late to be late again

Články



Krosařské bilancování 2015


Asi si říkáte: pořád dokola ta samá čísla…

Jo, jo, bilancování je tak podobné tomu loňskému, že by mi stačilo vytvořit jen odkaz na rok 2014. Celkové počty jsou si docela blízké a většina tras rovněž. O čem tedy mám psát?

Nejdříve o vzdálenostech. Stejně jako před rokem i nyní se mi podařilo překonat tisícovku kilometrů. Díky počasí to dokonce vypadalo na celkový rekord, to bych ale druhou polovinu prosince nesměl prožít se zlomenými žebry po nepříjemném pádu. I tak jsem spokojen, zejména mne baví celkový proběhaný čas 99:08 hod (kde je ta zapeklitá stovka?).

Ze Šibeničního vrchu

Rád jsem především za nové trasy, které jsou spíše z druhé poloviny roku. Tím myslím běh ke Strážci, okruh přes Svatošské skály na farmu Hory nebo novou cestu do Dvorů. Nad všemi ale ční nejdelší běh, který mne zavedl až ke skalním útvarům Moučné pytle (ty musíte vidět!). Nádherné místo, ke kterému se moc často nedostanu, je vysoko na Kozích vrších a vhodné spíše pro bikery nebo turisty. Po několika letech jsem si také zkusil Novoroční běh v Lokti a účast přes 200 lidí byla úžasná. Druhý zajímavý počin byl závod Běžíme na hrad, který mi ukázal, jak neumím závodit. I přes solidní čas jsem na 10 kilometrech ještě tolik netrpěl.

Stoupání na Kouli (Kozí vrchy)

Na podzim se mnou začal běhat kamarád, který je ochoten za krásou loketských tras dojíždět. Také se počet běžců v okolí docela rozrostl, nejvíc asi v obou směrech na cyklostezce do Královského Poříčí, nové krosaře jsem ale potkal i ve Dvorech a u kostela sv. Mikuláše.

Běhů bylo každý měsíc docela dost, tentokrát jsem vybral vždy nejdelší vzdálenost. Některé se opakovaly, nicméně je zřejmé, jaké délky mi nejvíce vyhovují. Častěji jsem byl i na cyklostezce ke Svatošským skalám, což je asi nejpohodovější trasa v našem okolí.

Leden - 16 km, Únor - 12 km,
Březen - 16 km, Duben - 13 km,
Květen - 17 km, Červen - 12 km
Červenec - 14 km, Srpen - 16 km,
Září - 9 km, Říjen - 18 km,
Listopad - 18 km, Prosinec - 22 km.


Vloni jsem se zmínil i o turistických výšlapech, což nevynechám ani letos. V srpnu jsem si na Vysočině došel pro tisící kilometr a zbytek roku nechal na občasných záznamech ve Sports Trackeru a Endomondu. Celkově tedy jde o zachycených 1350 km.

10-01-2016

Na Timovi
Ve světě