it´s too late to be late again

Články



Běhám s Fitbitem


Měření může být docela zábavné. A pokud máte rádi velká čísla…

Po představení Sports Trackeru a Endomonda testuji pro běh další mobilní aplikaci Fitbit. Ano, opravdu má souvislost s chytrými náramky a hodinkami, pro běhání je ale nepotřebuji. Aplikace vyžaduje GPS, mapový podklad se bere nevím-odkud a musí běžet na pozadí. Jakkoli právě tuto funkci na mobilu pečlivě hlídám, pro běh okolo 1-2 hodin to není problém. Takže vybíhám!

Na displeji se ukazuje vzdálenost, čas, průměrná rychlost a mapa. Na trasách, které mám mnohokrát měřeny v jiných sportovních aplikacích, ukazuje prakticky stejně. Není nijak komfortní, například neumí fotit ve vazbě na konkrétní místo trasy. Na druhé straně neodčerpává zbytečně data reklamou, ani vás nepřemlouvá k přechodu na placenou prémium verzi.

Fitbitl

V čem je tedy Fitbit výjimečný? Je to jednoduché, v synchronizaci dat. Pokud totiž používáte náramek nebo hodinky této značky, naměřené hodnoty se časově harmonizují a ve statistikách je na co se koukat. Můžete si vybrat mezi chůzí, náročnější turistikou a během. K dispozici jsou i další cvičeni, ta jsem zatím nezkoušel. A když už jsem zmínil Endomondo, tak to patří mezi spřátelené aplikace a rovněž umožňuje synchronizování výsledků.

Zajímavý je ještě jeden rozdíl. Pokud používáte nějaká wearables, mapují se kroky a vzdálenost se přepočítává podle vámi nastavené průměrné délky jednoho kroku. U aplikace v mobilu naopak máte díky GPS přesnou vzdálenost a z ní se počet kroků vypočte. Samozřejmě včetně celkové synchronizace.

22-02-2016

Na Timovi
Ve světě