it´s too late to be late again

Články



Běh mezi obrázky


Jak vypadá výzva pro skutečné krosaře?

Všude, kam se podíváte, je to od nás do kopce. A tak nezbývá než se do kopců naučit běhat. A někdy je příjemné zkusit vrcholky dva. V okolí Lokte se v poslední době objevují obrázky svatých. Dneska poběžím kolem tří.

Převýšení - Šibeničák a Robič
Jak je vidět na modrém převýšení, Robič je vyšší než Šibeničák.

Mám jasný cíl, natočit krátké video z běhu na Šibeniční vrch. Problém je, že to od nás není daleko, a tak si první úsek prodlužuji, jak jen to jde. Za chvíli jsem u místa, kde opouštím pohodlí chodníku a vrhám se do terénu.

Pohled ze Šibeničního vrchu

Začíná stoupání, které mne po necelých šesti minutách odměňuje pohledem na starý Loket. Je odtud vidět až k rozhledně Krudum, mne ale zaujal kopec Robič na druhé straně. Ano, tam budu pokračovat!

Výběh na Robič

Sbíhám kolem obrázku sv. Petra a sv. Pavla a po dalším kilometru jsem na úpatí Robiče. Čeká mne drsnější výběh v místě, kde je dokonce řetěz jako zábradlí, nicméně vím, že to nejhorší teprve přijde. Dlouhý výběh až ke kříži kupodivu dávám, v tempu sice pomalém, ale vytrvalém. Míjím obrázek se sv. Františkem a pouštím se dolů.

Video

S vědomím, že oba kopce mám za sebou, pokračuji okolo obrázku sv. Jakuba a následný seběh je tradiční k Supímu potoku a domů. Nakonec je z toho 8 km v čase, který není nijak závratný. Ale dva kopce jsou dva kopce, že?
>>>>>

10-04-2016

Na Timovi
Ve světě