it´s too late to be late again

Články



Fotím outdoorovou kamerou


Jde ještě o regulérní fotografování, nebo jen o experiment?

Skvělý zážitek, který je okořeněn jistou dávkou nejistoty. Tak bych nazval focení outdoorovou kamerou se všemi chybami, které na fotkách zjistíte. To ale až později, teď budu fotit!

Beru do ruky malou krychličku o hraně asi 3,5 cm. Přístroj se jmenuje Polaroid Cube+ a má famózní designové zpracování. Ze tří možných barev mám světle modrou, což nakonec považuji za dobrý výběr. Kamera nemá displej, tady mne zaskočila jistá návyková závislost. Nějak jsem už vypadl z rutinních postupů pomocí tlačítka bez možnosti vizuální kontroly.

Polaroid Cube+

Kamera je skutečně outdoorová a stejně jako jiné natáčí a fotí. Obojí zvládá výborně, dnes to ale bude jen o fotkách. Rozlišení snímače je 6 MPx, snímky vznikají až do velikosti 8 MPx a po automatické kompresi a ztrátovosti (jpg) se ukládají ve velikosti okolo 2,3 MPx na micro SD kartu.

Objektiv se světelností 2.0 je fixní a snímá v úhlu 124°. Čočka má výrazné zakřivení a zakulacuje tak rovné linie, čímž obraz deformuje. A právě v tomto výsledku vidím největší kouzlo kamerky. Snímky totiž získávají nesymetrickou dynamičnost, kterou běžným objektivem nedostanete. Jedině díky nějaké aplikaci, to mne ale moc nebaví, sázím spíše na hardware.

Z Polaroidu Cube+

Kamera je opravdu malá, ovládá se jedním tlačítkem v různých postupech a má docela silný magnet pro uchycení. Na rozdíl od předchozí verze má Cube+ wi-fi direct pro propojení s mobilem nebo tabletem. Polaroid nabízí nativní aplikaci, která umí kameru nastavit a výsledné fotografie nebo videa prohlížet, smazat nebo stáhnout. Jde jen o frekvenci, wi-fi není závislá na vnějším připojení, takže můžu kameru připojit v lese i k iPodu. Skvělé!

Fotografie lze v tabletu dále upravovat a exportovat na sociální sítě (já na Flickr). Pohodová zábava se slušnou výdrží (asi 100 minut) a výsledkem, který nadchne, překvapí a také ukáže, jak moc jsme závislí na displeji. Schválně, zkuste fotit mobilem tak, že se na něj nebudete dívat. Kolik snímků máte nakřivo?
>>>>>

24-04-2016

Na Timovi
Ve světě