it´s too late to be late again

Články



Improvizovaný běh


Někdy vyrážíte s plánem, na který rychle zapomenete.

Bolí mne nohy, od třetího kilometru mám v lýtku křeč a ranní kávička těsně před vyběhnutím taky nebyla nejlepší nápad. Co vlastně na tom běhání vidím? Nějak podobně jsem psal kamarádovi o útrapách z 15km okruhu, který mám ve skutečnosti docela rád. Navíc jde o trasu, kterou dobře znám, několik horkých dnů i průtrží mračen jsem na ní už zažil. Je pravda, že původně jsem měl jiný plán.

On to byl nakonec docela běh na pohodu. Mohla za to ta křeč, protože jsem výrazně zpomalil a lehkým výklusem si řekl o změnu terénu. Po doběhu k houpačáku u Svatošských skal mne sice lýtko bolelo, ale jinak jsem se v času těsně nad 6 min/km ani moc netrápil. A tak jsem zpátky vyrazil přes kopce.

Svatošské skály

Mohli za to i cyklisté, nebylo jich moc, spíše velké skupiny. Ale vyhýbejte se jim, když nereagují. Zpětně si uvědomuji, že němečtí turisté jsou opravdu jiní, rozhodně slušnější. Jednak automaticky zdraví, a dále většinou uhnou k jedné straně bez ohledu na to, kolik jich je. Asi jsou tak navyklí. Českými výpravami se občas prodírám, o dětské cyklisty zakopávám.

V lesním stoupání

Celý první kopec vybíhám v docela svižném tempu. Je vidět, že když nepřepálím první polovinu trasy, kilometrový kopec vlastně nic není. S vědomím, že mne čeká ještě jeden, kratší ale strmější, se snažím vytěsnit z hlavy tu křeč v noze a docela zírám, že průměrný čas příliš nevzrostl.

Farma Hory

Nikde nikdo, opravdu dokonalý lesní klid. Skoro až strašidelný, nedávné moje a Rickovo setkání s prasečí rodinou nabádá k ostražitosti. (Bez následků, i s čuníky se lze dohodnout na oboustranném ústupu.) Druhý kopec na úroveň farmy v Horách už tak snadný není, ale za chvilku jsem nahoře. Tady je pohoda, okolo houbaři a za chvíli vybíhám z lesa. Zbytek už je jen dvoukilometrový seběh z kopce a nudný závěr okolo vodáckého tábořiště až do Lokte.

Je z toho 15 km. I když už dávno nejsem otrokem nějakých časů, kupodivu jsem se moc nezhoršil. Navíc se mi na tomto běhu ukázal nový úsek trasy okolo Svatošských skal, asi půjde o zajímavou smyčku směrem na Tašovice a Doubí. O tom ale někdy příště.
>>>>>

22-07-2017

Na Timovi
Ve světě