it´s too late to be late again

Články



Čtěte, pokud chcete dobýt Instagram


Hlavní autorka: Jess Angell (a 56 dalších)
Vydal: Zoner Press, 2017

Takové knížky mám moc rád. Žádný manuál, ale po přečtení budete vědět, jak na to. Příběhy lidí, pro které se stal Instagram součástí života, u někoho jde o profesní záležitost, u jiného o zábavu. Což je nakonec jedno, pokud vznikají fotografie, které vás zastaví a přitáhnou znovu k sobě. Pro jednoho umění, pro druhého vzpomínky na dovolenou nebo jen výsledek toulání po ulici.

Čtěte, pokud chcete dobýt Instagram Dnešní doba je hodně zrychlena potřebou vtěsnat do stejného času co nejvíce činností. A dvě sociální sítě tomu jdou výrazně naproti. Určitě na první místě YouTube, protože není jen o zábavě, ale má výrazný edukativní přínos. A vedle něj Instagram, který stojí na uživatelské jednoduchosti a přístupnosti. Stačí vzít mobil, fotit a sdílet.

Tato útlá publikace jde ale mnohem dál. Ukazuje, jak docílit toho, aby prezentované snímky nebyly jen o zautomatizovém lajkování, ale abyste si řekli: "Tak chci také fotit". Ve fotografii nejde jen o vlastní obsah, velkou roli hraje kompozice, vhodný kontrast nebo cit pro detail. O tom všem se dočtete.

Počítám se mezi fotografy, kteří jsou poměrně dlouho na síti Flickr.com (já již 7 let). Zejména v posledních letech nad publikovanými snímky hodně přemýšlím, pro mne to není masová záležitost, ale spíše sdílení fotografií, které mne oslovily. Mám rád všechny knihy, které mne inspirují a je mi celkem jedno, jestli jde o krajinnou fotografii, makro nebo ulici.

Na Instagram jsem vstoupil letos v zimě z jednoho důvodu. Dávám sem fotky z běhání a vytvářím si tak katalog míst, na která jsem doběhl či vyběhl. Kniha mne navedla k určitému posunu, a to už od příštího běhu! Každý, kdo píše o fotografování a vlastních zkušenostech, pomáhá tvořit hezčí svět.
>>>>>

01-07-2018

Na Timovi
Ve světě