it´s too late to be late again

Články



Fotoběh I


Běhání bez mobilu? Už ne. I kvůli focení.

Původní plán pro ranní běh jsem měl jiný. Jednak jsme byli domluveni, že si za pořádným krosem vyjedeme někam dál autem, a dále mám své letní předsevzetí neběhat víc než 10 km. Ani jedna část záměru se nevydařila. Jízda nevyšla a trasa se nečekaně protáhla na 14 kilometrů. Tradiční cesta po cyklostezce je ve svém prvním úseku už docela nudná, tam se mi dneska nechce.

Vybíhám do míst, kde jsem nebyl několik měsíců. Až v lese si připomínám, proč rád běhám. Kopec, kořeny, listí a odřezané větve zvyšují kotníkový zážitek o několik úrovní. Naštěstí to pro mne už dávno není o času, ale o focení. Počet snímků narůstá a já si říkám, že bych to dal někam výš.

Je to jasné, u kostela sv. Mikuláše jsem nebyl téměř rok.

Převýšení
Graf převýšení na 14 km

V okolí kostela je stále co fotit, zároveň si rozmýšlím, kudy zpátky. Nakonec vítězí trasa podél Supího potoka. Vlastně strouhy s několika tůněmi, nedostatek vody je znatelný. Obávám se, že běžeckou mohylu poblíž odbočky do Dvorů lesáci opět zlikvidovali, po chvíli to mám potvrzeno. A tak ji dávám dohromady, je to už tradice.

Poslední 4 kilometry jsou hlavně o rozumném tempu, nechci si zničit pohodový zážitek. Nakonec mi dochází, že jsem po celou dobu běhu nikoho nepotkal. Lesní klid.

Několik snímků z dneška

Běh lesem
Kotníkový zážitek

Dvory
Dvorské louky

Kostel sv. Mikuláše
Kostel sv. Mikuláše

Pohled na Krudum
Běžcova láhev a pohled na Krudum

Rozcestník
Rozcestník u kostela sv. Mikuláše

Běžecká mohyla
Běžecká mohyla (nově postavena)

21-07-2018

Na Timovi
Ve světě