it´s too late to be late again

Články



Fitbit Versa 2 po pěti měsících


Přidaná hodnota hodinek je velká.

Když jsem v únoru psal o nových sportovních hodinkách a důvodech pro jejich výběr, byla v tom i nemalá míra nadšení. Volba mezi nimi a Apple Watch nebyla snadná, těch pro a proti bylo u obou zařízení docela dost. Uplynulo několik měsíců a snad budu objektivnější. I když jsem spokojen, asi bych byl v jiné volbě také. Versa 2 jsou také výrazně levnější a poměr cena/výkon svádí k velkému zamyšlení.

Fitbit Versa 2

Výdrž
Je stejná jako u předchozího náramku Charge 2, dobíjím dvakrát týdně. Jde spíše o pravidelnost, protože mají stále energii běžně nad 40 %. Stačí hodina na nabíječce a je hotovo.

Měření aktivit
Jde vlastně o dvě roviny. V té první se jedná o celodenní zápřah, který je u mne o počtu kroků a přepočtené vzdálenosti. A také o tepové frekvenci, ve finále to jsou zajímavá data. V druhé rovině jde o využití hodinek při sportu, přesněji při běhání a jízdě na koloběžce. I tady plní svůj účel dobře, GPS hodinky berou z mobilu a výslednou výdrž to příliš neovlivní. Běh lze měřit i aplikací bez hodinek, přičemž chybí jen tepová frekvence. Pro koloběžku volím možnost Bike, kterou aplikace neumí. Hodinky ano. Spánek neměřím.

Aplikace
Na začátku jsem několik aplikací nainstaloval, ale postupně je zase vyházel. Vlastně jich moc nepotřebuji, kromě nativních od Fitbitu jsem si nechal jen základní kalkulačku pro krizové situace a propojenou Stravu, která eviduje sportovní aktivity v jednoduchém přehledu. Všechno ostatní včetně notifikací je o synchronizaci hodinek s mobilem.

Oznámení
Notifikace jsou spolehlivé a já je využívám. Jednak upozornění přímo z Fitbitu, jednak z dalších funkcí telefonu a aplikací včetně Upomínek a Kalendáře. Ve spojení s vibracemi hodinek jde o užitečný nástroj, protože nechci mít mobil pořád v ruce.

Design
Versa 2 se designérům povedly. Nejsou masivní a čtvercový tvar se mi líbí víc než kruhový. Sklo Gorilla Glass je stále jako nové, i když jej ničím nechráním. Displej je dobře viditelný i v ostrém světle a dotykové ovládání bezchybné. Softwarové rozhraní poměrně jednoduché, hlavně je intuitivní.

Vlastně pořád nevím, jestli bych měl raději Apple Watch. Určitě bych je komplexněji využíval, neboť jsem v applovském ekosystému. Ale asi spíše v organizaci času, protože jako pracovní prostředí používám G-suite. Versa jsou pro mne pořád hodinky s velkou přidanou sportovní hodnotou, Watch by byly počítač na zápěstí.

02-08-2020

Na Timovi
Ve světě