it´s too late to be late again

Články



Ovládněte Instagram


Autorka: Sara Tasker
Vydal: Zoner Press, 2019

Jsou knížky, o kterých se nepíše snadno. Ovládněte Instagram (Hashtag Authentic) mezi ně patří. Přitom je výborně napsána, jen mi dlouho trvalo, než jsem v ní našel nějakou osu. Nečekejte návod jak fotit, i když obsahuje hodně osobních zkušeností. Jestliže hledáte postupy pro úpravy vašich snímků, také jich v knize moc nenajdete. Jenže já nehledal ani jedno.

Kniha je hlavně o fotoemocích a Instagram je jen jejich výkladní skříň. To je asi nejsilnější autorčino poselství, které ze všech kapitol vyzařuje. Ale především jde o příběh, který ukazuje, jak zaujmout a ovlivnit tisíce lidí. Je zde hodně kompozičně skvělých fotografií a vlastně stačí si je jen prohlížet. Pokud máte pocit, že nejste příliš kreativní, tady máte velkou šanci najít inspiraci.

Ovládněte Intagram

Instagramový účet autorky (@me_and_orla) je bohatý na fotky i followery. Sara Tasker má široký tematický záběr, takže prohlížení rozhodně není nuda. Úplný opak mne, protože můj účet je hodně soustředěn na jednu oblast a nevelká cílová skupina sleduje podobné aktivity jako já.

Předchozí dvě knížky o Instagramu, které vyšly v Zoner Pressu, byly skvělé. Na rozdíl od Ovládněte Instagram nabízely krátké příběhy mnoha autorů. Ale způsob, jakým Sara Tasker sepsala své zkušenosti a pocity, je osobitý a vypovídá hodně o ní samotné i o její cestě. Jestliže rádi fotíte a své snímky zveřejňujete, kniha se vám bude líbit.
>>>>>

10-10-2020

Na Timovi
Ve světě