it´s too late to be late again

Články



Fitbit Versa 2 a notifikace


Jak v hodinkách nastavit oznámení z mobilu?

Před několika dny jsem dostal otázku, jak se nastavují notifikace v hodinkách Versa 2 v iOS. Sám jsem je nastavoval někdy v únoru a od té doby to nemusel řešit. A tak mi chvíli trvalo, než jsem dal postup dohromady. Versa 2 prošly od té doby několika aktualizacemi a nedávno dostaly i českou lokalizaci. Možná už pod vlivem Googlu, který Fitbit koupil?

Jak tedy na notifikace v hodinkách? Předně musíte mít zapnuta oznámení v iPhonu. (Což zrovna zdaleka nemám, protože se nechci stát závislým na červených upozorněních v ikonách.) Když dostanete příchozí informaci, v aplikaci Fitbit u nastavení hodinek se notifikace zaktivuje. Potom tam stačí upozornění zapnout.

Ukázka notifikací
Když jsou oznámení přečtena.

Produkty Fitbit jsou poměrně univerzální a aplikace funguje v Androidu i iOS. I oznámení jsou docela spolehlivá, i když se občas zpozdí. Větší problém vidím v tom, jak mobilní aplikace bobtná. Přidaná čeština je fajn, ale postupné doplňování drobných vychytávek občas komplikuje synchronizaci. Nicméně nejde o nic fatálního, pokud nepotřebujete mít neustále v hodinkách propojenou GPS nebo nesledujete průběžně svůj příděl kroků v mobilu, můžete je synchronizovat jednou denně, popř. i po několika dnech. (Je jasné, že notifikace budou fungovat jen synchronně.)

Dostal jsem reakci, že notifikace v iOS nefungují spolehlivě. Mně ano, je ale zřejmé, že hlavní operační systém pro Fitbit bude do budoucna spíše Android. Ještě mám poznámku k lokalizaci do češtiny. Jsem v běžecké skupině v komunitní síti Fitbitu. Snímky s údaji mají český popis (chůze, běh, kolo) a Čechů tam moc není. Pro ostatní z celého světa asi trochu matoucí. Zrovna tady bych názvy aktivit nepřekládal.

08-11-2020

Na Timovi
Ve světě