it´s too late to be late again

Články



Outdoor Loket - nové trasy a redesign


Máte pocit, že své okolí znáte. Přesto objevujete nová místa.

Před rokem jsem kompletně přepracoval web Outdoor Loket a dal mu hlavně mobilní tvář. Jde vlastně o webovou aplikaci, která má za cíl sloužit jako katalog krásných tras, které okolí Lokte a Slavkovského lesa nabízí. Celý rok jsem na mnoha z nich běhal nebo jezdil na koloběžce. A především díky dvojkolce se mi povedlo dostat se do míst, která jsem několik let nenavštívil.

Stále se snažím držet filozofii jednoduchosti a přístupnosti, a to hlavně kvůli mobilním displejům. Po uložení záložky na plochu mobilu nebo tabletu by se měla objevit charakteristická ikona webové aplikace. Funkcionalita i logika odpovídá dotykovému ovládání včetně rychlého návratu na úvodní obrazovku.

Dnes již neexistující rozcestník

Do další outdoorové sezóny jsem lehce upravil design především pro počítačovou verzi. Doplnil několik fotografií a aktualizoval některé popisky. Ale za nejcennější považuji nové trasy. Celkem jsem jich přidal šest a kromě jedné všechny alespoň částečně ve směru na Karlovy Vary, resp. po proudu řeky. Najednou jich bylo tolik, že jsem je rozdělil do dvou kategorií. Směr Karlovy Vary je o levém břehu řeky Ohře, směr Kozí vrchy zase přibližuje pravý břeh.

Kromě 15 km vzdáleného Meandru ve Varech jsou všechny nové trasy do kopců. Nad asi nejhezčím údolím Ohře ve směru ke Svatošským skalám je v lesích ukryto několik přírodních vyhlídek, které nabízejí odměnu v podobě nádherných rozhledů. A když na ně doběhnete nebo dojedete, máte hned větší radost.

Meandr Ohře ve Varech je pro jízdu na koloběžce nebo kole z Lokte a zpět ideální. Celkem okolo 30 km, stále po rovině a ve Svatošských skalách nový most. 10 km po kamenité šotolině, 20 km po asfaltové cestě a když chcete, můžete si střihnout vrchařskou prémii přes Kozí vrchy. Trasu jsem v jednom směru i běžel a kromě vzdálenosti je poměrně pohodová.
>>>>>

17-01-2021

Na Timovi
Ve světě