it´s too late to be late again

Články



Loket žije!


Povídka z nenapsané knihy.

Představte si územně nevelké místo, ve kterém se potkává vodácky oblíbená řeka Ohře, páteřní cyklostezka ze Sokolova do Varů a populární hrad. K tomu přírodní divadlo, ve kterém probíhají koncerty prakticky celé léto. Každý z těchto počinů městu sluší a docela jej popularizuje. Ano, Loket opravdu žije!

Jenže stačí minci otočit.

Problém je v kumulaci. Počet turistů převyšuje několikanásobně počet místních. Městská parkoviště jsou i přes placení přeplněná a parkuje se vlastně všude. Zákazy trochu asertivní řidiči nerespektují, stejně se nic nestane.

Ve městě najdete dva vodácké kempy, které jsou o víkendu narvané. Auta, která do nich jezdí, dávají lidem v postižených ulicích opravdu zabrat. Vodáctví se dobově proměňuje v masovou turistiku a je to znát hlavně v lesích okolo tábořišť. Řeka zkrátka žije a dnešní výkřik z jedné lodi "Láďo, jaký se ti líbí kluci?" pobavil.

Cyklostezka si prožívá vlastní příběh. Cyklisté i turisté se nestačí vzájemně vyhýbat a výsledkem bývá oboustranné nadávání. O přednosti se tady nedá mluvit, spíše o toleranci, neboť jde v obou směrech o lesní cestu, která jen cyklostezky spojila. Stačí jeden zamindrákovaný závodník a odpolední procházka podél řeky se mění v úprk pěších do okolních svahů.

Loket žije!

Loket žije!

04-07-2021

Na Timovi
Ve světě