it´s too late to be late again

Články



Sluchátka Aftershokz


Poslech hudby při běhu není jednoduchá záležitost.

Konečně mám pocit, že jsem se trefil do běžeckých sluchátek. Hodně běhám v lese a rád vnímám okolí. Většinou to řeším tak, že mi hudba nebo audiokniha hraje z iPodu nahlas, protože na trase bývám sám a nikoho tím neobtěžuji. Ale když vyběhnu nebo vyjedu na cyklostezku, kde je víc lidí? Sám nemám rád, když míjím chodící řvoucí mobily, tak proč se chovat stejně, že? A tak jsem si nakonec vybral.

Mám vyzkoušená drátová sluchátka Philips, která se zavěšují za uši. Hrají velmi slušně, ale jejich přetlačování s brýlemi není moc příjemné. V zimě jsou skvělá, protože je mám pod čepicí, ale v létě přes čelenku nikoli. Jiná bezdrátová JBL hrají solidně, jsou ale špuntová, takže tlumí okolní zvuky. Mně to při běhu dost vadí a na koloběžce bych je neriskoval vůbec. Nakonec jsem koupil bezdrátová Aftershokz Trekz Titanium.

Sluchátka Aftershokz

Je to paráda! Hrají velmi slušně. Sice s trochu potlačenými výškami, ale venku to ani nevnímám. Jejich přidaná hodnota je ve způsobu zvukového přenosu. Nedávají se totiž na uši, ale před ně pod spánkovou kost. Zvuk se přenáší vibracemi. Důležité je, že slyším bezpečně všechno okolo sebe. Výdrž je asi 6 hodin při hraní, stejně jako starší JBL.

Umístění sluchátek

Zatím si nová sluchátka opravdu užívám. I když běhám běžně s čelenkou, nijak nepřekážejí ani netlačí, zároveň drží pevně. Jsou omyvatelná, lehká a vypadají moc hezky. Kombinace černé a modré se taky povedla. Původně jsem je chtěl v celočerném provedení, ale teď jsem rád. Řada Aftershokz má několik typů, Trekz jsou asi nejjednodušší. Vzhledem tomu, že běhám hlavně v terénu a za různého počasí, tato verze mi stačí.

Brýle mám lehce nad nimi a protože jsou běžecké, drží dobře. Nic nikde netlačí ani nepřekáží. Dříve jsem sluchátka zapínal až mimo město, teď vybíhám a už hrají. Nemusím je zastavovat, když s někým mluvím, protože nic netlumí. Jediné kritérium, které zatím nejsem schopen odhadnout, je celková odolnost, ale zatím se tváří nezničitelně.

24-10-2021

Na Timovi
Ve světě