it´s too late to be late again

Články



Naučte se vidět kreativně


Autor: Bryan Peterson
Vydal: Zoner Press, 2004

Naučte se vidět kreativně. Poměrně inspirativní název publikace má podtitul Design, barva a kompozice ve fotografii. Byl jsem zvědav, zda se svým obsahem zařadí mezi ostatní knihy v mé knihovně, které jsou o digitální fotografii, její technice, vhodném software, apod. Když jsem ji měl poprvé v ruce, ocenil jsem hned formát A4, který umožňuje vidět uvedené fotografie ve vysoké kvalitě. A těch je v knize opravdu hodně - velmi pěkných, odborně řazených a díky uvedeným komentářům i inspirativních.

Znamená to jediné - kniha není o digitální fotografii, ale o fotografování obecně. Je úplně jedno, zda používáte digitál nebo optiku, určitě zde najdete zajímavé náměty a motivy pro vlastní zábavu. Dobré jsou rady a názory autora na kompozici, barvy, tvary nebo světlo. Vycházejí z obecných fotografických principů, ale jsou doplněny osobními zkušenostmi. Designové rozdělení snímků na jednotlivé kompoziční prvky je praktikováno na vlastních fotografiích a doplněno osobním komentářem.

Autor fotografuje rád, to je cítit prakticky z každého řádku. Je dobře, že svůj názor sděluje i ostatním. Potěšilo mne, že Zoner Press vystoupil ze softwarových mantinelů a vydal knihu, která je o něčem jiném.

Knihu je možné si objednat na adrese www.zonerpress.cz za 296 Kč.
>>>>>

23-04-2005

Na Timovi
Ve světě