it´s too late to be late again

Články



800


Povídka z nenapsané knihy.

Nádherné číslo, které ukazuje, kolikátý článek na Chytráku Timovi je tento text. Kdykoli se pomyslně ohlédne, pokaždé najde inspirativní slova z předchozích let. Za vším, co kdy napsal, si stojí a nikdy žádného článku nelitoval. Což neznamená, že se všechno vždy povedlo, o čemž svědčí čtenost. Různá zaměření ukazují, co jej baví a také co mu pomáhá se vzdělávat. Divné, že? Stále se něco učí. I to je pořád fajn.

Od poslední dosažené stovky uplynuly dva roky a jeden měsíc. Měl už v té době rozjetou další sekci zvanou Povídky, která mu přinesla nový nápad pro formu psaní. V každém textu je ukryt příběh, který asi nemusí každý prvoplánově vidět, což jej moc netrápí. Vlastně i tento článek tak původně začal, jako vyprávění o jednom webu.

Neví, jestli vás Chytrák Tim baví. I ten název je sám o sobě podivný, ale historicky vysvětlený po první stovce. Po celkových osmnácti letech internetového psaní se otáčí a vybavuje si první inspirativní nápady, první téma (tvorba webů), první překlad do angličtiny, první vlastní skripty, první recenze knih, …

Jako kluk začal psát sešit o indiánech, který skončil asi v polovině. Potom přišlo na řadu sci-fi s podobným nedodělaným výsledkem. Dnes je jasné, že mu jsou kratší texty bližší, možná není na dlouhé dost trpělivý. Ostatně dámu hraje také raději než šachy. Je to jako volba mezi plošným záběrem a relativně úzkou hloubkou. Jako potápění v různých místech oceánu, přičemž dno není nikdy vidět.

Chytrák Tim - 800

26-06-2022

Na Timovi
Ve světě