it´s too late to be late again

Články



27 Seasons


Skvělé album!

Poslouchám ho už několik týdnů a pořád v něm slyším něco nového. Každá skladba je malou kompozicí, o čemž svědčí i jejich délka. Není zde žádná pomalá píseň ve stylu Nothing Else Matters, naopak každá z dvanácti uvedených je docela nářez. I když nejsem klasický metalový nadšenec, Metallica patří mezi těch několik, které si vždy rád poslechnu.

Ortodoxní fanoušci asi stále řadí nejvýše Master Of Puppets z roku 1986 nebo černé album Metallica z roku 1991. Mne vlastně až tato deska začala bavit, ale nejraději mám Reload z roku 1997 asi hlavně díky skladbě The Memory Remains s Marianne Faithfull.

Vyrostl jsem v době hard rocku a kapely jako Deep Purple, AC/DC, Black Sabbath, Rainbow nebo Whitesnake mne baví dodnes. Postupně je doplnili někteří hudební mágové, které nedokážu všechny vyjmenovat, určitě bych na někoho zapomněl. Ale metalové kapely mi vždy trochu splývaly, proto mám jen několik historicky hodně oblíbených. Ty poslouchám často, zejména pro vyčištění hlavy. A do této party mi Metallica skvěle zapadá.

Metallica - 27 Seasons

28-05-2023

Na Timovi
Ve světě