it´s too late to be late again

Články



Move For Help na gymplu


Když škola sportuje a pomáhá.

Letošní školní rok jsme oživili účastí v charitativním projektu Move For Help. O co jde? Díky několika sponzorům naše škola mohla finančně pomoci vybraným neziskovým organizacím v našem kraji, které pomáhají v sociální oblasti. Kolik kdo dostal? To bylo závislé na studentských týmech a jejich pohybovému zapojení. Každý tým si vybral některou organizaci a pro ni sportoval.

Do akce se zapojilo přes sto účastníků včetně několika učitelů. Chůze, běh, jízda na kole, koloběžce a kolečkových bruslích a běžky. Nejdříve jsem se nechtěl studentům do toho míchat, ale přibližně v polovině jsem se také nechal zapsat a začal své běhy evidovat na webu výzvy.

Dokonce mě to začalo bavit, poměrně rychle jsem se dostal mezi nejlepší běžce a řekl si, že zkusím studenty trochu vyhecovat. O nic nešlo, stejně se jednalo o klání týmů, jednotlivci nehráli žádnou roli. Ale to přetahování bylo zábavné.

Mne vlastně na tom zajímá jiná otázka. Je zapojení do podobné výzvy přibližně jedné šestiny lidí ze školy úspěch (v běhu necelá desetina)? Vzhledem k dobrovolnosti určitě ano. Což píšu s respektem ke každému, kdo se zapojil, některé výkony byly dlouhodobě konzistentní. A skutečnost, že se napříč ročníky rozjel projekt, který si v rámci týmů pilotovali studenti sami, je hodně vypovídající a ukazuje, že je škola vede správným směrem.
>>>>>

14-07-2024

Na Timovi
Ve světě