it´s too late to be late again

Články



Nejhezčí pohledy na řeku


Odměna za běhy do kopců.

Ohře je docela klidná řeka, která přitahuje hodně turistů, vodáků a díky páteřní cyklostezce, která ji kopíruje, také mnoho cyklistů. Těch je samozřejmě nejvíc v létě, nejcitelnější to je asi v Lokti. Cyklostezka je v obou směrech původně lesní cesta, což si řada lidí nepřipouští a jezdí dost nepřiměřeně. Naštěstí vím, kdy vzít koloběžku a vyjet, abych se davům vyhnul.

Proto je lepší běhat, protože možností je mnohem víc. Sice kromě uvedené trasy již jenom do kopců, ale v tom je vlastně krása crossu. A k tomu se vážou výhledy z různých vrcholků nebo skal. Já považuji dvě místa, vždy na jednom z břehů řeky, za nejhezčí vyhlídky do údolí Ohře. Nejsou na tradičních trasách a díky tomu se k nim dá pouze dojít nebo doběhnout.

Korunní vyhlídka

Vysoko nad pravým břehem je Korunní vyhlídka. Z Lokte k ní vede cesta ve směru na Kozí vrchy po tzv. Lovecké stezce. Není vidět a díky tomu jde o klidné místo s nádherným výhledem po i proti proudu řeky. Běhám sem jen několikrát za rok, protože jde v lesním úseku o náročný cross a taky záleží na počasí.

Pod Soví vyhlídkou

Pohled z levého břehu je přístupný ještě hůř. Najdete tu sice turisticky frekventovanou Jeskynní vyhlídku se známým křížem, ale já mám raději jinou. Přes farmu Hory nebo od Svatošských skal se lze snadno dostat na Soví vyhlídku. A kousek pod ní je skalní výběžek, který nabízí za mne nejhezčí pohled do údolí proti proudu Ohře. Je obtížně přístupný a kdykoli sem doběhnu a sešplhám, mám vždy skvělý pocit.

Znám v okolí možná všechny trasy, protože po nich běhám dlouho. A taky řadu míst, která jsou dál. K nim v poslední sobě jezdím na koloběžce. Pokud byste je chtěli poznat blíž, můžete i přes web Outdoor Loket.

25-08-2024

Na Timovi
Ve světě