it´s too late to be late again

Články



15 let


Povídka z nenapsané knihy.

Na konci září se mu v síti X objevil post s blahopřáním k 15. výročí. Samozřejmě jako většina uživatelů stále používá název Twitter, protože ten nový je tak nějak divně vyslovitelný. Nicméně patnáct let je fakt hodně a tak si zkouší vzpomenout, co se v roce 2009 událo. Kromě toho, že byl o stejný počet let mladší.

O několik měsíců dříve mu odmaturovala poslední třída, ve které byl třídním. A začal poslední školní rok před vznikem Krajského vzdělávacího centra, které dodnes považuje za svůj nejlepší pracovní projekt hned po alternativním vzdělávacím programu z dob ředitelování na základce.

V roce 2009 si také začal evidovat všechny běhy, což jej drží i dnes. Dostal se k číslu 16248 km a moc si cení nedávného setkání se svými prvními maturanty, kdy mu jeden z nich řekl, že je pro něj běžeckou inspirací. Co může učitele potěšit víc, že?

Byl tehdy v expertním týmu několika skvělých lidí, kteří pro MŠMT zpracovali Koncepci ICT pro 21. století. Nebývalá životní zkušenost, za kterou je dodnes vděčný. Také proto, že s některými později spolupracoval i v dalších projektech.

Byl to také rok, kdy vyslovil citát Život je někdy fotbal a jindy zase běh. A bohužel také špatní rozhodčí. A kdy si nechal vstoupit do hlavy část textu Davida Bowieho It’s too late to be late again. Větu, kterou má denně na očích. Možná i o tom je tohle výročí.

15 let v síti X

06-10-2024

Na Timovi
Ve světě