it´s too late to be late again

Články



Funkce Continuity


Jak použít v MacOS obrázky v reálném režimu?

Představme si, že v Macbooku (systém MacOS) píšeme text, do kterého by se nám hodil nějaký náčrtek nebo jiný typ obrázku, který umíme získat i vytvořit v iPhonu nebo iPadu. Můžeme sice využít AirDrop pro snadný přenos, ale u starších notebooků to může docela zlobit. Jednoduchou funkcí Continuity si můžeme hodně pomoci. To platí pro nativní kancelářský balíček iWorks, do kterého patří aplikace Pages, Numbers a Keynote.

Pokud mám na mysli psaní článků, jde o textový editor Pages, který je skvělý, jen trochu nezvyklý. Postup je snadný: v nabídce Přidat vybereme Importovat z iPadu nebo iPhonu a dále to je už jasné. iPhone se hodí, pokud bychom vkládali fotku, kterou aktuálně musíme vyfotit (v nabídce není galerie fotografií). iPad je vhodnější, když potřebujeme něco nakreslit, například schéma nebo myšlenkovou mapu. V obrázku pod textem ukazuji cestu v Keynote pro prezentaci, nabídl se mi tu i iPod Touch, který používám. Tabulkový kalkulátor Numbers má postup stejný.

V iPadu nebo iPhonu se otevře příslušná aplikace. Po vyfocení, skenování nebo nakreslení náčrtku se objeví v souboru v Macbooku, kde se chová jako vložený objekt. Tak jednoduché to je.

Continuity v Keynote

20-10-2024

Na Timovi
Ve světě