it´s too late to be late again

Články



Příběh běžce (1)


Krosařské bilancování po deseti letech aneb jak to vidím v souhrnu.

Ano, zní to trochu podivně, že? Takže hned v úvodu na vysvětlení, běhal jsem vždycky a snad i dál budu. Ale 1. ledna 2009 jsem se rozhodl, že si zkusím všechny běhy evidovat. Bez nějakého blízkého nebo vzdáleného cíle jsem si opravdu zapisoval každou trasu. A někdy před dvěma roky si uvědomil, že se blíží desetiletí a že to zkusím dotáhnout do výsledné statistiky. Přece jen mám rád hrátky s velkými čísly a tady se nabízí realita.

Napsal jsem si webovou aplikaci pro evidování a dílčí výstupy, abych měl průběžné sledování. V minimalistické grafice a responzivním zobrazení kvůli mobilu mám tak po každém běhu výsledky v daném roce i celkově. Možná to zní přehnaně, ale pro mne to má motivační význam. Ani ne tak kvůli snaze o co nejvíce kilometrů, ale že databáze bezvadně funguje.

Příběh běžce

Za deset let jsem naběhal přesně 8200 km. Byť to vypadá zaokrouhleně, výsledek tak opravdu vyšel. Poslední běhy v roce 2018 jsem tomu přizpůsobil, už jsem o tom psal. Tuto statistiku jsem potřeboval mít před sebou delší dobu, protože se dostavila psychická únava. Dneska vím, že musím něco změnit, jednak trasy, a dále pocit, že běhat se má hlavně s chutí.

Využil jsem všechny délky mezi 4 a 22 km. Pro mne má četnost vypovídající význam, protože ukazuje, které vzdálenosti mne baví a zároveň nestojí mnoho času. Běhy do jedné hodiny jasně vítězí. Tři nejčastější jsou 7 km, 9 km a 10 km.

Celkové výsledky
Celková vzdálenost: 8200 km
Celkový čas: 804 hod 31 min
Počet běhů: 838
Průměrná vzdálenost na jeden běh: 9,785 km
Průměrný čas na jeden kilometr: 5 min 53 sec
Median: 9 km
Modus: 7 km
Nejkratší běh: 4 km
Nejdelší běh: 22 km


Příběh běžce (2)
Příběh běžce (3)

02-02-2019

Na Timovi
Ve světě